Parel aan de Zee

Patrick van Kessel, geboren en getogen in Zandvoort, heeft in 2010 toen hij met zijn band een optreden gaf een gesprek gehad met de burgemeester van Zandvoort over het maken van een nieuw lied over Zandvoort. Om dit idee direct vorm te geven is Patrick samen met zijn goede vriend Johnny Kraaykamp jr aan de tekst gaan werken en al snel kwamen de juiste woorden op papier.
Met deze tekst en het idee van het liedje is Patrick naar Droomtent gekomen. Peter heeft toen samen met Rick Duijn besloten de productie te gaan doen en hij lanceerde het idee dat het geweldig zou zijn als bekende Zandvoorters hun medewerking zouden verlenen aan dit liedje om het gezamenlijk te omarmen.
Peter en Rick hebben de muziek geschreven en samen met de tekst en zang van Patrick en Johnny ontstond een mooie en vrolijke song. Een nieuwe ode aan het dorp was geboren!

Met medewerking van een bekend aantal Zandvoorters zoals:
Zang: Patrick van Kessel/Johnny Kraaykamp jr
Drums: Rene van Collem (Doe Maar)
Sidekick: Frank Paardekoper (Dingetje)/Allard Kalff (TV presentator race programma’s)
Percussie: Steef Molenaar (Strandtent Woodstock ’69/Peter Wezenbeek (The Shorts)

‘Parel aan de Zee’ is verkrijgbaar op iTunes

 

Uit de krant;
Burgemeester van Zandvoort Niek Meijer ontving vrijdag de eerste single van het lied Parel aan de Zee uit handen van Johnny Kraaijkamp jr. en zanger Patrick van Kessel. Een vrolijke zomerhit dat het ultieme gevoel van Zandvoort weergeeft; zon, zee, strand, gezelligheid, circuit, restaurants, een glas Chardonnay en gamba’s van de grill. Tijdens een spontane ontmoeting een jaar geleden tussen de Zandvoorters Patrick van Kessel, Johnny Kraaijkamp jr en burgemeester Niek Meijer ontstond het plan om een nieuw en verfrissend lied te schrijven over Zandvoort. Meijer was erg enthousiast en heeft destijds toegezegd dat de gemeente Zandvoort haar medewerking zou verlenen. Het resultaat mag er dan ook zijn.

Johnny, Patrick en de burgemeester van ZandvoortJohnny Kraaykamp & Patrick van KesselDe uitreiking van de CD aan de burgemeester van Zandvoort