Vintage instrumenten

Droomtent recording studio heeft een aantal vintage instrumenten! Voor die unieke analoge sounds maken we dankbaar gebruik van een Hammond C3 met Leslie 122, een Fender Rhodes piano, een Hohner clavinet E7 en een Yamaha SY99 synth.

Klik op de play button naast de foto voor het afspelen van een soundsample.

Hammond C3 + Leslie 122

Deze mooie Hammond C3 dame is gemaakt in 1957 en is afkomstig van een Baptistenkerk uit Amerika waar zij jarenlang de kerkgangers iedere zondagochtend liet meezingen op haar klanken. Eind jaren ’60 maakte zij de oversteek naar Duitsland en kwam zij weer enkele jaren later in de huiskamer te staan van een muzikale familie uit Soest. Na een volledige revisie van de Hammond inclusief de Leslie 122 staat deze killercombi speelklaar in Droomtent. Rock on!
Klik hier voor meer historische feiten over deze mooie dame!


Deze Fender Rhodes type Mark 2 SeventyThree met de naam Otis “left eye’ Hudson (vernoemd naar de leider van de band) komt uit 1980 en stond in Chicago’s Dreamland Café. Tijdens een kroegtournee in Duitsland heeft Otis in een beschonken toestand zijn geliefde Rhodes geruild voor een paar goede flessen whiskey van de bartender. Jaren later sloten de deuren van de kroeg definitief en kwam de Rhodes na een lange omzwerving in Nederland terecht. Sinds 2012 staat Otis gereviseerd en als herboren in Droomtent.


Hohner Clavinet E7

Harvey ‘Cato’ Watson speelde deze Hohner clavinet E7 tijdens de Tribute to Bob Marley tour in Engeland. In Chinatown London verruilde Cato na de tour in 1984 uit geldgebrek zijn clavinet voor een baan als kok in het Chinese restaurant Cha Cha Moon. De muziekwinkel verkoopt de clavinet aan rekwisietenbedrijf PropMasters in London. Na een filmopname hier in Nederland is de clavinet achtergebleven en uiteindelijk terechtgekomen in een oefencentrum in Utrecht. Daarna is men het spoor bijster geraakt totdat de clavinet werd aangeboden op Marktplaats. Na een grondige revisie staat deze clavinet E7 klaar om te grooven in Droomtent.


Yamaha SY99

Deze Yamaha SY99 is een FM synth met wel honderden vette sounds die via een Floppy Disk worden ingeladen 🙂
Typisch jaren ’80 & ’90 klanken zoals Moogs, Synthbas, Sweeps, Pads, Strings, EP piano’s, Morphs, Cosmos, Galaxy enzovoorts. En iedere sound is weer te tweaken. Waar deze synth vandaan komt is ons ook een raadsel maar we hebben um in da house!


Wil jij gebruik maken van deze gave vintage instrumenten om jouw song te versterken met die unieke sounds?

Boek dan nu de studio voor een opnamesessie, je bent meer dan welkom! Stuur ons een email of pak je telefoon en toets 0255-515701 en laat ons weten wat we voor je kunnen doen.